Inmiddels zitten we een al een half jaar in de COVID-19 omstandigheden. Onderzoek na onderzoek wordt uitgevoerd, over het verloop van COVID-19 in Nederland en daarbuiten, over de energie van werkend Nederland – leuk rapport om eens te lezen trouwens. Klik op deze link om te downloaden – en ook de KvK en Ministeries komen regelmatig met harde cijfers naar buiten. Hoe gaat het met jouw organisatie? Is er sprake van coronakracht of coronakramp?

 

Hoe kijk jij naar de volgende stellingen/ conclusies?

” Onverzettelijkheid en kwetsbaarheid gaan hand in hand”. 

“Toen de trein abrupt tot stilstand kwam, kwam er in het begin veel adrenaline los om de boel op gang te brengen. Nu pas wordt het tijd om structureler over invulling na te denken”.

“De coronakracht is keihard nodig (energie, autonomie en zelfvertrouwen) om bij het weer openen van de nieuwe economie aan de slag te kunnen met nieuwe vormen van bedrijvigheid. Hopelijk blijft werkend Nederland deze kracht tonen”.

“Verschillende onderzoeken laten zien dat mensen zich in een crisis snel aanpassen. Het is nu belangrijk om in die nieuwe situatie duidelijke grenzen aan te brengen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *